Home

Achtergrond

'Meer Valentijnsaanvoer uit Kenia en Ethiopië'

Ondanks de onrust in Kenia wordt er in aanloop naar Valentijn meer aanvoer verwacht. Ook vanuit Ethiopië komt in de Valentijnsperiode een groeiende rozenaanvoer.

Dat zijn de verwachtingen van FloraHolland-productmanager roos Teun van Turenhout. Turenhout verwacht vanuit Nederland een vrij stabiel aanvoerpatroon, net als vanuit Zuid-Amerika. Vanuit Kenia verwacht hij 5 tot 10 procent meer aanvoer dan vorig jaar.

Vorige zomer is namelijk het nodige areaal vervangen, en de oogst daarvan komt bovenop de normale Valentijnsaanvoer. De aanvoer vanuit Ethiopië zal gaan stijgen vanwege de uitbreiding van het areaal, die het afgelopen jaar heeft plaatsgevonden. Vanuit dit land wordt ook 10 procent meer aanvoer verwacht.

De rozenaanvoer was de afgelopen weken sowieso al gestegen ten opzichte van vorig jaar, en dat had volgens Turenhout ook zijn weerslag op de prijzen. Die kwamen onder druk te staan. Inmiddels is de aanvoer voor Valentijn gestart en beginnen de prijzen weer wat op te lopen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.