Home

Achtergrond

McDonald's boekt meer winst

McDonald's, 's werelds grootste fastfoodketen, is in het vierde kwartaal van 2007 uitgekomen op een nettowinst van 1,27 miljard dollar vergeleken met 1,24 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Het bedrijf zei optimistisch te zijn voor 2008.

De omzet steeg met 6 procent tot 5,7 miljard dollar, maakte de Amerikaanse hamburgerketen maandag bekend. De wereldwijde verkoop ging in de afgelopen drie maanden met 6,7 procent omhoog. Daarnaast profiteerde het bedrijf van een belastingmeevaller. De cijfers zijn iets beter dan verwacht.

De Amerikaanse verkoop van McDonald's bleef in december gelijk door het slechte winterweer en de afzwakkende consumentenuitgaven in de Verenigde Staten. Dat nieuws zorgde er voor dat het aandeel op Wall Street met meer dan 8 procent daalde. McDonald's is een Dow-fonds.

Internationaal presteerde het bedrijf juist heel goed in het afgelopen kwartaal. In Europa steeg de verkoop met 8,3 procent en in Azië met meer dan 11 procent. Dagelijks bezoeken ongeveer 56 miljoen mensen een vestiging van McDonald's. Het concern telt meer dan 31.000 vestigingen in 118 landen.

Over heel 2007 kwam de winst uit op 2,4 miljard dollar tegen 3,5 miljard dollar een jaar eerder. De lagere winst is onder meer een gevolg van afschrijvingen op verkochte bezittingen in Midden- en Zuid-Amerika. De omzet steeg met 9 procent tot een recordniveau van 22,8 miljard dollar, terwijl de wereldwijde verkoop met 6,8 procent toenam.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.