Home

Achtergrond 210 x bekeken

Massale steun voor vroeg stappen

De actie van twee Friese moeders om jongeren tot minder diep in de nacht te laten stappen, krijgt massale steun.

Hannie Gorter en Myriam Loonen uit Siegerswoude zijn op hun website www.vroegopstap.nl handtekeningen aan het verzamelen als steun voor hun pleidooi. Tot vanmiddag 12:00 uur hebben ruim 66.000 mensen het pleidooi getekend.

De moeders probeerden meer dan 40.000 handtekeningen te verzamelen. Dat aantal is volgens de vrouwen nodig om het pleidooi in de Tweede Kamer op de agenda te krijgen.

Wanneer het vroege stappen precies in het parlement wordt behandeld, weten Gorter en Loonen nog niet. "Zo'n burgerinitiatief moet aan allerlei voorwaarden voldoen. Burgemeester Bearn Bilker van Kollumerland en Kamerlid Joop Atsma helpen ons daarbij'', aldus Gorter.

De dames zeggen veel verder te zijn gekomen dan ze ooit hadden gedacht. De moeders willen graag dat de Tweede Kamer richtlijnen voor gemeentes opstelt zodat het grootste deel van de horeca om 02:00 's nachts sluit. Op die manier hopen ze onder meer alcoholgebruik onder jongeren terug te dringen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.