Home

Achtergrond 1 reactie

’Massale irritatie bij PvdA over Herfkens’

In de PvdA-fractie bestaat ”massale irritatie” over de houding van voormalig PvdA-minister voor Ontwikkelingssamenwerking Eveline Herfkens.

PvdA-Tweede Kamerlid Hans Spekman zei dat gisteravond in het tv-programma Pauw en Witteman. Wat hem betreft hoort ze in de PvdA niet meer thuis.

Herfkens is als medewerkster van de VN-ontwikkelingsorgansiatie UNDP in opspraak gekomen door een huurbijdrage van 280.000 dollar. Waarschijnlijk heeft ze die in strijd met de regels gekregen. Als dat klopt, moet ze het geld terugbetalen, vindt Spekman.
Herfkens zei deze week in NRC Handelsblad niet te hebben geweten dat de huurtoeslag in strijd met de VN-regels was. Ze had het te druk om zich daarin te verdiepen.

Spekman verwijt haar arrogantie. Volgens hem bezorgt ze zowel de ontwikkelingshulp als de PvdA een slechte naam. Ook andere PvdA-leden, zoals Staf Depla en Martijn van Dam zeiden woensdag zich te ergeren aan Herfkens, maar lieten zich minder scherp uit dan Spekman.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gli

    Toch een beetje dom van Herfkens (als het waar is). Laat ze het teveel ontvangene zo snel mogelijk aan goede doelen geven. Laat ze ook openlijk verklaren dat het fout is gegaan en dat het misschien toch niet helemaal alleen aan de werkdruk heeft gelegen. Alhoewel: wie werkt maakt fouten en wie veel werk doet loopt het risico op veel en grote fouten. En overigens: er zijn velerlei instanties die kunnen onderzoeken of het fout is gegaan, hoe het fout is gegaan en of Herfkens dit zwaar moet worden aangerekend of minder zwaar.
    Tenslotte hebben we ook nog onafhankelijke rechters.
    Daar zal zij het zelf toch ook mee eens zijn! Op die manier kan ze zelfs van elke blaam worden gezuiverd. Of niet natuurlijk, dat hangt er van af.

Of registreer je om te kunnen reageren.