Home

Achtergrond

Marktintroductie Energie Innovaties open van
1 februari tot 15 maart

Glastuinders kunnen een aanvraag indienen voor de subsidie Marktintroductie energie-innovaties (MEI). Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) stelt geld beschikbaar voor investeringen in innovatieve energiesystemen in de glastuinbouw. Aanvragers kunnen maximaal 40 procent subsidie ontvangen op hun investeringskosten.

Het CO2-besparende energiesysteem moet nieuw op de markt zijn. Investeren is mogelijk in semi-gesloten kassystemen en overige energiesystemen, zoals biobrandstoffen, of gebruik van aardwarmte. De aanvragen voor semi-gesloten kassystemen worden in 2008 inhoudelijk beoordeeld. Het budget wordt dus niet verdeeld op volgorde van ontvangst van de aanvragen, dus haast is niet nodig.

De glastuinder moet samen met de aanvraag een projectplan en een offerte van de investering indienen. Hij kan deze subsidie aanvragen van 1 februari tot en met 15 maart 2008. Een tweede openstelling is er van 1 september tot en met 15 oktober 2008. Het aanvraagformulier kan elektronisch ingestuurd worden via Mijn dossier op het (digitale) LNV-Loket. Ook is het gratis telefoniesch aan te vragen bij Het LNV-Loket: 0800 – 22 333 22.

Let op
Anders dan vorig jaar moet de tuinder de offertes nog niet ondertekenen. Dat moet pas nadat de subsidie is toegezegd. In tegenstelling tot in 2007 mag de tuinder nog niet beginnen met de uitvoering van het project na de ontvangstbevestiging. In 2008 mag de ondernemer de offertes pas ondertekenen en starten met de uitvoering op of na de datum waarop Dienst Regelingen de subsidie toezegt.

Lees ook Zoekresultaten op Agrocount.nl met trefwoorden ‘marktintroductie’ en ‘energie’

Meer informatie Het LNV-Loket over Marktintroductie Energie Innovaties 2008

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.