Home

Achtergrond 256 x bekeken 10 reacties

Marianne Thieme dierenbeschermer van het jaar

Marianne Thieme is vandaag benoemd tot dierenbeschermer van het jaar.

De Dierenbescherming prijst Thieme op deze wijze "voor haar rol als haas in de politieke dierenwelzijnsmarathon''.

Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming, stelt dat de Partij voor de Dieren van Thieme er vrijwel dagelijks voor zorgt dat dierenwelzijn in de politiek aan de orde komt. "De partij functioneert als aanjager van het debat waardoor andere fracties niet kunnen achterblijven. Ook tijdens de behandeling van de twee laatste begrotingen van het ministerie van Landbouw zag je dat dierenwelzijn dankzij de Partij voor de Dieren een prominente plek kreeg. Dat was nog niet eerder vertoond.''

Dales wees er verder op dat de partij met succes met moties kwam om de Algemene Inspectiedienst (AID) meer te laten controleren en de verrijkte kooi voor leghennen te verbieden. En hoewel Thieme ervoor moet waken dat ze niet al te veel vragen stelt, zou Dales het prettig vinden als verantwoordelijk minister Gerda Verburg de vragen serieuzer zou beantwoorden dan nu.

"Hoewel het haar niet altijd in dank is afgenomen door de minister of mede-Kamerleden, geven de vele vragen aan dat er nog veel zaken zijn die om opheldering en aandacht vragen.''

Thieme volgt SP-Kamerlid Krista van Velzen op als Dierenbeschermer van het jaar. De Dierenbescherming benoemt sinds 1981 een Dierenbeschermer van het jaar, andere bekende Nederlanders die Thieme voorgingen zijn onder anderen Loretta Schrijver, Ria Beckers, Koos van Zomeren, Harm Evert Waalkens, Joop van der Reijden, Hanja Maij-Weggen en Erica Terpstra.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Red Dear

  Ja,

  hetzelfde gedrag als andere "groten der aarde", vergeet niet dat Hitler de grote bedenker en uitvoerder achter de dierenrechten is/was...
  Mensen als Thieme schreeuwen om aandacht en macht...
  Het probleem is dat zelfs de krant van wakker nederland... haar ondersteund...
  Feind or Fo.... one does not know nowadays...

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Gefeliciteerd Marianne,
  namens een groeiend aantal mensen, maar vooral namens ALLE ANDERE DIEREN.

 • no-profile-image

  kees

  in andere lande lachen ze der eige kappot om zulke dinge als dit haha wat een flauwekul doe eerst wat aan de mensen die het slecht hebben in derde wereld landen

 • no-profile-image

  henk

  ook praatjesmaker van het jaar

 • no-profile-image

  Bianca

  Ja goed gedaan hoor thieme,nou zijn het alleen maar onozele ambtenaartjes die op je hand zijn maar wat verrekt dat?je hebt de zege binnen hoor.

 • no-profile-image

  arno

  helaas is het tegenovergestelde waar aangezien ze hier in Nederland de intensieve veehouderij tegenwerkt. Deze verdwijnt hierdoor naar gebieden waar ze goedkoper werken met minder welzijn. Dus slechter is voor de dieren. Door haar soja burgers wordt oerbos gekapt waar eerder wilde dieren leefden. Ik zou zelf zeggen:meest dier onvriendelijke vrouw van Nederland. als ze zelf eens wat meer het gevolg van haar beleid bekijkt, zou ze zich dood moeten schamen. Volgens mij heeft ze geen belang bij meer dierwelzijn, maar bij rellen. anders had ze dit zelf wel ingezien

 • no-profile-image

  Bianca

  Oproep aan alle dieren van nederland:Stem op de PvdD !!!!

 • no-profile-image

  Hertogs

  Proficiat Marianne. Het is meer dan verdiend. Je verricht geweldig werk. Nou ja, dat sommige "boerkes" het niet eens zijn met jou, wat deert dat. Nederland is allang geen landbouwland meer.

 • no-profile-image

  schapenhouders

  Als Thieme echt wat heeft met dieren dan zou ze iets moeten bedenken voor onze drachtige schapen en lammetjes die s'nachts worden aangevallen/aangevreten door vossen vanuit de beschermde gebieden buitendijks en het lauwersmeer. Ik heb afgelopen week (evenals vorige jaren) weer een drachtig schaap moeten oplappen, welke tot op het bot toe in de vang een groot gapend gat had. Had de nacht/schemering iets langer geduurd dan wordt bij het schaap levend de darmen eruit getrokken en sterft dan een langzame afgrijselijke dood. Welke dierenpartij doet hier iets aan of moeten we het afdoen met; het is een natuurlijk proces en de vos hoort daarbij, velen zullen nog volgen.

 • no-profile-image

  Martin Brandsma

  We moeten dat mens niet nog meer aandacht geven... Nog even en ze kwijlt de camera's eronder...

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.