Home

Achtergrond

Marges Kraft Foods onder druk door grondstofprijzen

De winst van Kraft Foods is in het vierde kwartaal van 2007 met 6,3 procent gedaald tot 585 miljoen dollar (395 miljoen euro).

De omzet van het voedingsconcern uit Illinois steeg met 11 procent naar 10,4 miljard dollar (7 miljard euro). De winstdaling wordt door het voedingsmiddelenbedrijf onder meer toegeschreven aan hogere grondstofkosten. Met name de zuivelprijs zet de marges onder druk. Positieve wisselkoers-effecten droegen evenwel 5 procent bij aan de omzetgroei.

Voor dit jaar verwacht Kraft Foods een autonome omzetgroei van ten minste 4 procent terwijl het bedrijf eerder uitging van een groei van 3 tot 4 procent. De operationele winst exclusief buitengewone posten zal volgens het Amerikaanse concern sneller groeien dan de omzet.

Bestuursvoorzitter Irene Rosenfeld: "we hebben een geweldige start gemaakt." Volgens haar is de kostenstructuur aanzienlijk verbeterd en is de overname van Danones biscuit-divisie een succes.

Of registreer je om te kunnen reageren.