Home

Achtergrond

'MKB vrijwaren van internationale boekhoudregels'

Middelgrote en kleine bedrijven in Europa moeten niet verplicht worden tot de internationale boekhoudregels IRFS.

Een initiatiefrapport hierover van Europarlementslid Ieke van den Burg (PvdA) heeft daartoe vandaag brede instemming gekregen in het Europees Parlement. Het parlement moet meebeslissen over zulke boekhoudregels.

Het Europese MKB had zich ook zwaar verzet tegen plannen voor internationale boekhoudregels. "De IFRS zouden middelgrote bedrijven behoorlijk wat meer werk geven dan de huidige nationale regels'', motiveert Van den Burg.

In het licht van het parlementsstandpunt heeft EU-commissaris Charlie McCreevy (Interne Markt) gesteld af te zien van een voorstel tot IFRS voor het midden- en kleinbedrijf.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.