Home

Achtergrond 141 x bekeken

'Licht lagere groei Duitse economie'

De grootste economie van Europa zal dit jaar minder hard groeien dan in 2007. Maar de stijging van het Duitse bruto binnenlands product (bbp) komt hoger uit dan 2 procent.

Dat heeft Ludwig Georg Braun, voorzitter van de Duitse Federatie van Kamers van Koophandel (DIHK), gezegd in een interview met de Berliner Zeitung. "De Duitse economie zal in 2008 slechts een fractie minder hard groeien dan vorig jaar'', aldus Braun. Hij is daarmee optimistischer dan het gerenommeerde Ifo-onderzoeksinstituut, dat onlangs een groei van de Duitse economie voorspelde van 1,8 procent vergeleken met 2,5 procent in 2007. In 2006 steeg het Duitse bbp nog met 2,9 procent, de sterkste groei in zes jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.