Home

Achtergrond

Levende Pool nog steeds in het rijk der doden

Wel heel halsstarrige bureaucratie voorkomt al maandenlang dat een Pool terugkeert tot het rijk der levenden.

De 38-jarige Piotr Kucy was door de autoriteiten in augustus aangezien voor een verdronken man. Pas een paar dagen na zijn eigen 'begrafenis' kwam hij weer opdagen.

Ondanks herhaalde pogingen aan het bestuur van zijn woonplaats uit te leggen dat hij leeft, geldt Kucy volgens het bevolkingsregister nog steeds als dood. Daarom kan hij geen werk vinden en maakt hij ook geen kans op een uitkering.

Een ambtenaar van de stad Polkowice bleef onvermurwbaar. "Deze burger bestaat niet'', luidde het commentaar in dagblad Gazeta Wyborcza. De stroperigheid van de overheid heeft evenwel ook zijn goede kanten, aldus de krant. Kucy hoeft geen belasting af te dragen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.