Home

Achtergrond 552 x bekeken

Leden varkens KI Twente wijzen fusievoorstel af

De leden van varkens KI Twente hebben dinsdagavond het voorstel om op te gaan in een nieuwe landelijke coöperatieve KI-vereniging onder de vlag van de Pigture group afgewezen.

Op de vergadering waren 150 mensen aanwezig, waarvan 116 stemgerechtigd. Bij de stemming bleek dat 78 leden tegen de fusie waren en slechts 36 voor. Voorzitter Henk Dekker van KI Twente spreekt van een duidelijke overtuigende uitslag.

De uitslag betekent dat KI Twente zelfstandig blijft en buiten de fusieorganisatie blijft. Het bestuur blijft zitten. De leden hebben tijdens de vergadering nadrukkelijk hun vertrouwen uitgesproken in het bestuur.

Volgens directeur Jan Sallevelt van KI Twente en tevens de beoogde directeur van de nieuwe fusie-organisatie was voor veel leden een belangrijk knelpunt om op te gaan in de nieuwe organisatie het feit dat deze onder de Pigture group gaat vallen. Verder bleek volgens Sallevelt dat de leden van KI Twente tevreden zijn met hun organisatie, de service die deze biedt en het kostenniveau.

Sallevelt blijft gaan voor een nieuwe fusie KI waarin dan de overige KI-organisaties worden gebundeld. Dat zijn Varkens Activiteiten Centrum in Harfsen, KI Limburg en KI Brabant. Volgende week vallen de beslissingen bij deze verenigingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.