Home

Achtergrond 9 reacties

LTO voelt weinig voor intentieverklaring

LTO Nederland heeft weinig behoefte aan overleg met Natuurmonumenten over een intentieverklaring samen met Natuurmonumenten.

"De tekst van die verklaring die ons in concept is voorgelegd stelt zo weinig voor dat we daar niets in zien" verklaart voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland. Hij reageert daarmee op een uitnodiging van Jan Jaap de Graeff van Natuurmonumenten om over zo'n intentieverklaring te overleggen.

Maat heeft bovendien de indruk dat Natuurmonumenten de regie wil voeren. "De miníster voert de regie. Met haar voeren we het overleg", zegt Maat.

Zijn organisatie voert op korte termijn met minister Verburg om de bestaanszekerheid van boeren bij Natura 2000-gebieden zeker te stellen. "Daar hebben we meer aan dan aan het tekenen van een verklaring", aldus Maat.

Lees ook: Ondernemersorganisaties ongerust over Natura 2000

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dirk

  Lto hoeft helemaal niets te doen want ze hebben al genoeg weggegeven ten koste van de boer Lijkt nergens naar dat men zich met dit soort zaken bezig houd

 • no-profile-image

  Betty

  Over een intentieverklaring met die club zoals Natuurmonumenten, al jaren ondervinden wij dat hun eigen voornemens op niets uitdraaien, dus LTO geen overeenkomst aangaan met deze onbetrouwbare club, kan het geen Organisatie noemen tenzij ONgeorganiseerde club.

 • no-profile-image

  gert

  de natuurlobby is zwaar vertegenwoordigd onder de ambtenaren van lnv

 • no-profile-image

  henk

  van landbouwgrond natuur maken is kapitaalvernietigng zegt willem bruil,deskundige agrarisch recht.

 • no-profile-image

  gj

  Natuurmonumenten is ook geen betrouwbare partij om een intentie verklaring mee af te sluiten.

 • no-profile-image

  gert

  juist,dit overleg met natuurmonumenten zal niks voorstellen dan geklets in en over de ruimte

 • no-profile-image

  gert

  natuurmonumenten wil achterkamertjesoverleg

 • no-profile-image

  Bianca

  Stuur dat waardeloze volk van natuurmonumenten het bos maar in en van het fryske gea er gelijk achteraan.Al de nieuwe natuur weer in cultuur brengen,stront erop en mais of gras erin.Veel mooier dan al dat dorre onkruid.

 • no-profile-image

  Martin

  Wat een arrogante houding weer van die LTO. Het wordt tijd dat in alle geledingen van de Nederlandse besturen deze club eens gezien gaat worden als een belangenbehartiger van slechts enkele procenten van het bruto natioanaal produkt.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.