Home

Achtergrond 180 x bekeken 2 reacties

LTO en Vion: PVV moet zich beperken tot kerntaken

Het Productschap Vee en Vlees (PVV) moet nu echt ophouden met belangenbehartiging over onder meer dierenwelzijn, het Europees landbouwbeleid en de WTO.

Ook moet het zich inperken bij de externe communicatie. Dit vinden LTO Nederland en vleesconcern Vion. Deze partijen vinden dat het schap zich tot een aantal kerntaken moet beperken en overige zaken moet overlaten aan private partijen. Dit op straffe van blokkade van de besluitvorming.

De kalfsvleesintegraties, de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV), de werknemers en vakbonden en de veehandel zien dat anders. Ook PVV-voorzitter Jos Ramekers meent dat het schap wel degelijk taken heeft op gebied van de belangenbehartiging en externe communicatie.

"Ik kan als onafhankelijk voorzitter mijn oren natuurlijk niet laten hangen naar een paar dragende partijen. Ik moet rekening houden met het geheel," aldus Ramekers. Het verschil in opvatting hindert het schap niet in het functioneren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  bartje

  wat is het heerlijk om dit te lezen.
  hebben deze 2 partijen niet op meer plaatsen een relatie.
  of willen ze nog meer macht.

 • no-profile-image

  Frank

  Dat grote organisaties en bedrijven meer zelf kunnen is waar. Maar hier gaat het niet om, het gaat hier om de macht. Het wordt is de hoogste tijd, dat deze twee grote die altijd onder een hoedje spelen, het leven is beteren door zich redelijk op te stellen. Hier hebben er meer belang dan alleen Vion en LTO. Jaren lang de produktschaps vergaderingen zitten stangen om de alleen macht na zich toe te trekken. Er zitten meer organisaties, en die het mischien wel beter doen. Je moet wel weten je zit er voor veel voedsel producenten. Vion en LTO en ook de PVV, ga is beter je werk doen, het wordt de hoogste tijd!!

Of registreer je om te kunnen reageren.