Home

Achtergrond 408 x bekeken

LTO deed onderzoek naar bedrijfsbeëindiging Beishuizen

Aan de benoeming van Tammo Beishuizen tot voorzitter van LTO Noord is onderzoek vooraf gegaan over de beëindiging van zijn boerenbedrijf.

Dat staat in een portret over Beishuizen dat Boerderij morgen publiceert. LTO Noord onderzocht wat mogelijk niet correct is verlopen bij de transactie van het gemengde bedrijf van ruim 60 ha in Saaksum (Gr.) waarvan Beishuizen in 1995 afstand deed. Dat verklaren bestuurders van de organisatie in het geschreven portret van de voorzitter die 1 februari in functie treedt. Beishuizen bevestigt dat en heeft toestemming gegeven voor het inzien van documenten van notaris en accountant.

De organisatie liet het onderzoek doen nadat sommige leden van LTO Noord in Beishuizens voormalige woonplaats kritiek hadden geuit op zijn kandidatuur. De koper verklaart dat hij "trammelant" heeft gehad met Beishuizen, maar wil niet in details treden. Beishuizen wijst er op dat hij door de koper niet juridisch is aangesproken.

Beishuizen noch LTO zeggen waar het onderzoek precies naar uitging; ze verklaren dat er niets is gevonden dat benoeming in de weg stond. De nieuwe voorzitter van LTO Noord spreekt geruchten tegen dat hij financieel gedwongen was het bedrijf te beëindigen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.