Home

Achtergrond 259 x bekeken

LTO Noord roept op tot gebruik biobrandstof

Over twee jaar is de brandstof die de Flevolandse landbouw gebruikt voor 10 procent bijgemengd.

Dat stelt voorzitter Arnold Michielsen van LTO Noord Flevoland. De voorzitter deed de uitspraken op een goedbezochte ledendag in Espel. Volgens de voorzitter zijn de mogelijkheden voor biobrandstoffen behoorlijk, zeker wanneer de olieprijs boven de 100 dollar per vat ligt.

Boeren kunnen hierbij zelf het initiatief nemen, in plaats van af te wachten wat de politiek besluit, aldus Michielsen. "In Duitsland zijn al boeren die hun eigen brandstof produceren. Waarom zouden wij als Flevolandse boeren zelf niet het initiatief nemen om de tanks van onze trekkers en machines te vullen met biodiesel."

Daarnaast riep Michielsen op tot meer zelfvertrouwen. "De land-en tuinbouw doer er toe en daar zijn we trots op. De agribusiness is goed voor ruim 10 procent van ons bruto nationaal product. Het is aan de sector deze activiteiten te verzilveren."

Of registreer je om te kunnen reageren.