Home

Achtergrond 255 x bekeken 2 reacties

LNV en EZ: Staatsbosbeheer werkt niet ongeoorloofd

De werkwijze van Staatsbosbeheer op de plantsoenmarkt is, na het stopzetten van de samenwerking tussen Staatsbosbeheer en Bronnen Bomen per 1 september 2005, niet ongeoorloofd geweest.

Dat concluderen het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en het ministerie van Economische Zaken (EZ) uit een toelichting die Staatsbosbeheer aan beide ministeries heeft verstrekt. De conclusie blijkt uit een brief die de LNV-directeur Natuur, Seppe Raaphorst, vorige maand aan bosplantsoenkweker Janus Domen, NBvB-voorzitter Jan van Leeuwen en de Tweede Kamerfractie van het CDA heeft gestuurd.

LNV en EZ traden op als intermediair tussen Domen en Staatsbosbeheer. De kweker had een klacht bij de ministeries neergelegd over de door hem ervaren monopoliepositie en de werkwijze van Staatsbosbeheer op de plantsoenmarkt.

Domen, Van Leeuwen en Corrie Poppelaars, voorzitter van de NBvB-cultuurgroep van bos- en haagplantsoenkwekers, hebben over het onderwerp een aantal gesprekken gevoerd met LNV en EZ. Bij het laatste gesprek, afgelopen herfst, was ook Staatsbosbeheer aanwezig. Na afloop hebben Domen, Van Leeuwen en Poppelaars opgemerkt, aldus de brief, dat de discussie is gesloten.

Tijdens dat laatste gesprek hebben de NBvB en Staatsbosbeheer afgesproken om zaken die in de toekomst niet begrepen worden, direct met elkaar te bespreken.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Janus Domen

    wat betreft de monopolie positie mijn eerste klacht tegen dit gebeuren dadeert van najaar 2001 na een reclame artikel in een gratis door de overheid uitgegeve natuur blaadje is mede hier door van de markt gehaald.En misschien zijn mede door mij ook dikwijls costructie wijziging van bv's geweest en heeft het hier toe geleid en ben er nu te vrede mee mits ze ook daad werkelijk geen zaken meer doen met alle derde en overheids bedrijven en semi overheden o.a waterschappen DLV Rijkswaterstaat gemeente enz,enz,alleen hun eigen gronden of gronden die tot hun gaan behoren zoals in de brief staat. De eerste 5 jaar kwam er geen schot in mijn aanklacht want ons kent ons zelfs de nma doet niets tegen zoiets met vr gr

  • no-profile-image

    gert

    de nma inschakelen

Of registreer je om te kunnen reageren.