Home

Achtergrond 278 x bekeken

'Kruisbestuiving' in Steenbergs kassengebied

Acht telers in Steenbergen gaan leerlingen stageplaatsen en leerwerktrajecten aanbieden.

Om dit te bereiken, werden deze week eerst de vijf leerkrachten van het Prinsentuin College enthousiast gemaakt. Dat meldt BN De Stem.

Leerkrachten van het Prinsentuin College in Halsteren bezochten de kassen van telers om ze zo enthousiast te maken over werken in de kassen. De hoop is dat ze dit overbrengen op hun leerlingen. Op die manier moeten de telers uiteindelijk nieuw personeel werven. De telers hebben zich verenigd in Leerwerktraject Glastuinbouw Steenbergen (LGS).

In september willen de glastuinbouwers daadwerkelijk met de school en het Mollercollege in zee: ze bieden stageplaatsen aan en leerwerktrajecten. Hierbij gaan de leerlingen één dag naar school gaan en vier dagen in de kas werken.

De leraren hadden na het bezoek bij de telers een ander beeld over de bedrijven. Els Verbeek, adjunct-directeur. "Het zijn echt bedrijven waar het handwerk is verschoven naar het hoofdwerk. Er komt heel veel techniek bij kijken." Haar school heeft al een onderwijsprogramma in petto: in het eerste jaar tuinders die gastlessen komen geven, met aan het eind een bedrijfsbezoek.

"En er daarna mee doorgaan tot uiteindelijk het lopen van stages en leerwerktrajecten. Als er straks in Steenbergen nog eens 250 hectare aan glastuinbouw bij komt, dan biedt deze sector aan onze leerlingen denk ik een belangrijke kans."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.