Home

Achtergrond

Kritiek op Proeftuin van Holland

Een groep Boskoopse boomkwekers vindt het niet aanvaardbaar dat de eigenaar van de Proeftuin van Holland, Proba Ontwikkelingen bv, de boomkwekerijgrond van het 10 hectare grote terrein wil omzetten voor natuur, educatie en recreatie.

De kwekers, die rondom het voormalige PPO-complex zijn gevestigd, verwachten dat hun belangen zullen botsen met de belangen van recreanten, als de plannen van Proba doorgaan.

Dit blijkt uit een brief die de kwekers vorige week donderdag naar de gemeenteraad van Boskoop hebben gestuurd. Aanvankelijk zou de Proeftuin van Holland die dag op de agenda staan van de openbare raadsvergadering, maar door de commotie rond Boskoop-Oost is het agendapunt verschoven naar de openbare raadsvergadering op donderdag 24 januari.

In de brief schrijven de kwekers verder dat 'het onttrekken van goede cultuurgrond onbegrijpelijk en zeer ongewenst is', gezien een verwacht tekort aan boomkwekerijgrond in Boskoop. Ook vinden de kwekers 'een groenshop en grootschalige horeca niet passen in een boomkwekerijgebied'.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.