Home

Achtergrond 162 x bekeken

Kou eist drie levens in Bulgarije

Hevige sneeuwval en temperaturen van min 19 graden Celsius hebben in Bulgarije het leven gekost aan drie mensen.

De autoriteiten hebben vandaag de noodtoestand uitgeroepen in grote delen van het land. Veel plaatsen hebben door het noodweer geen water en elektriciteit meer. Ook zijn veel wegen door de vele sneeuwval niet begaanbaar.

De Bulgaarse minister van calamiteiten, Emel Etem, heeft de bevolking opgeroepen niet de weg op te gaan, tenzij het om een noodsituatie gaat. Maar dan moet men voldoende water, eten, brandstof, dekens en een opgeladen mobiele telefoon meenemen, adviseerde Etem.

De pers bekritiseerde vrijdag de gebrekkige manier waarop de autoriteiten met de situatie omgaan. Sneeuw is volgens de pers niet ongebruikelijk in deze tijd van het jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.