Home

Achtergrond 210 x bekeken 2 reacties

Kostenplan Greenery mikt op 25 miljoen euro hoger resultaat

The Greenery wil met een herstructureringsplan Fit4Future het resultaat per 2009 verhogen met 25 miljoen euro.

The Greenery noemt het een verbeteringsprogramma waarbij de kosten drastisch omlaag moeten. Daarbij moet de afzetorganisatie een antwoord vinden op stijgende exploitatiekosten wegens hogere lonen en energiekosten. "Willen we voor de toekomst een fitte afzetorganisatie blijven, dan moeten we onze kosten drastisch verlagen", zegt Greenerytopman Philip Smits in het ledenblad Greenweek. De afzetorganisatie denkt nog na over een kostenprogramma.

De efficiëntie en doelgerichtheid van de organisatie kan ook verbeteren door een structuurwijziging. Daarbij denkt de afzetorganisatie aan het ontvlechten van de afdelingen inkoop, import, verkoop en bedrijfsvoering. Inkoop (sourcing) en verkoop (sales) staan nu de dicht op elkaar, waardoor er onvoldoende commerciële spanning is. Zo zal de afdeling verkoop niet meer verplicht zijn alles en uitsluitend van de eigen leden af te nemen.

Verder werkt The Greenery aan een nieuw tarievenstelsel, waarbij de afzetorganisatie een basisprovisie wil invoeren met een menukaart aan diensten. "Wie daarvan gebruik maakt, betaalt", zegt Smits in het ledenblad. De afzetorganisatie kon één en ander nog niet toelichten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ary

  kostenreductie is gewoon personeel eruit. medewerkers let op! wordt lid van de bond want dit komt niet goed. Informeer bij de vertegenwoordigers van FNV of CNV.
  Sterkte in de tijden

 • no-profile-image

  jan

  Ouwe wijn in oude zakken. Een paar jaar terug was de huidige methode de oplossing voor de problemen van toen ,nu zijn de problemen van toen de oplosing voor de problemen van nu. Wat werkt wel. Aan de voordeur de beste prijs realiseren en onderweg naar de achterdeur niet meer kosten maken dan strikt noodzakelijk. wat rest zal zeker de hoogste telersprijs zijn,waardoor er geen telers meer weg lopen maar bij komen!!
  Jan Overal

Of registreer je om te kunnen reageren.