Home

Achtergrond 190 x bekeken 1 reactie

Kosten Kaderrichtlijn Water vallen lager uit

De kosten van de implementatie van de Kaderrichtlijn Water (KRW) vallen lager uit dan eerder was berekend.

Dat schrijft staatssecretaris Tineke Huizinga in een brief aan de Tweede Kamer. De kosten vallen lager uit dan was geraamd in de Decembernota 2006, doordat bestaande maatregelen zoals het mestbeleid een belangrijke bijdrage leveren aan het realiseren van de KRW-doelen. In die nota werd nog uitgegaan van een kostenpost van 1 miljard euro.

Huizinga heeft het Milieu- en Natuurplanbureau (MNP) gevraagd om een nieuwe kosten-batenanalyse voor de KRW uit te voeren. Deze analyse zal worden gebruikt om verdere besluiten te nemen. Ook Alterra, het Landbouw Economisch Instituut en het Centraal Planbureau worden bij de analyse betrokken. Begin mei wordt de evaluatie van de KRW naar de Tweede Kamer gestuurd.

De belangrijkste opgaven zitten voor Nederland volgens de staatssecretaris in het verbeteren van de inrichting van de waterlichamen. Het gaat onder andere om de aanleg van natuurvriendelijke oevers en het in oorspronkelijke toestand terugbrengen van beken.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    achteraf zullen ze toch weer duurder uitvallen,kijk maar naar andere grote projecten in nederland.dit rapport is alleen maar bedoeld om het besluit door de tweede kamer te drukken.het papier is gewillig.

Of registreer je om te kunnen reageren.