Home

Achtergrond 151 x bekeken 1 reactie

'Koranfilm kan tot meerdaagse onrust leiden'

Het ministerie van Binnenlandse Zaken houdt er rekening mee dat mogelijke ongeregeldheden als gevolg van de Koranfilm van Geert Wilders meerdere dagen zullen aanhouden.

Het departement heeft daarom vandaag in een brief aan gemeenten, politie, brandweer en ambulances gewezen op maatregelen die ze kunnen nemen.

Als langdurige inzet tot capaciteitsproblemen in de regio leidt, kunnen de autoriteiten bijstand vragen van het leger of de marechaussee. Ook zouden alle verloven van hulpverleners kunnen worden ingetrokken en moet overwogen worden cursussen, oefeningen en opleidingen te annuleren, evenals evenementen.

Een en ander staat in een brief van het Landelijk Operationeel Coördinatie Centrum (LOCC), die in handen is gekomen van het actualiteitenprogramma EenVandaag.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Red Dear

    Ben geen fan van Wilders doch wat de overheid nou weer uitvreet daar, heb ik mijn bedenkingen bij.
    Bij demonstraties door dierenclubs, of het nou KIDS for A of Varkens in N is, worden de meest beledigende leuzen en teksten uitgedragen... Vlees is moord... sprak daar op de Dam in Adam een politieagent op aan op basis van het enkele feit dat ik mij zeer beledigd voelde... Wat denkt u? De agent lachte me in het gezicht uit... Daarnaast hebben we als gelovige bewoners van de Veluwe zo vaak te maken met beledigingen dat we feitelijk vanuit dat oopunt bezien al een nieuwe kruistocht zouden moeten opzetten... schoonvegen van Den Haag en nadere plaatsen van onheil en verderf...

Of registreer je om te kunnen reageren.