Home

Achtergrond

’Kofi Annan naar Kenia’

De voormalige VN-chef Kofi Annan gaat dinsdag naar Kenia om te bemiddelen tussen de regering van president Mwai Kibaki en de oppositie onder leiding van Raila Odinga.

Een woordvoerster van het Humanitaire Wereldforum (GHF), een denktank van Annan, heeft dit in Genève bevestigd. Een Keniaanse minister weersprak dit echter.

Vorige week werd bekend dat Annan naar Kenia zou gaan nadat bemiddelingspogingen van onder anderen de Amerikaanse onderminister Jendayi Frazer, de voorzitter van de Afrikaanse unie John Kufuor en de Zuid-Afrikaanse Nobelprijswinnaar Desmond Tutu op niets waren uitgelopen.

De Keniaanse minister van Openbare Wreken en Wegen John Michuki, zei in een reactie dat Annan ”in ieder geval niet op uitnodiging van de regering” komt. ”Wij hebben de verkiezingen gewonnen en ik zie niet in waarom er dan iemand zou moeten komen om te bemiddelen om macht te delen,” aldus Michuki.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.