Home

Achtergrond 219 x bekeken

Koets in sloot na aanvaring met meerkoet

Twee paarden en een koets zijn vanmiddag in het Limburgse Grathem in een sloot beland na een confrontatie met een meerkoet.

Dat heeft de brandweer gemeld. De opvliegende meerkoet maakte de twee paarden dusdanig aan het schrikken dat zij pardoes in de sloot belandden. Zij trokken hierbij de koets waar ze voorgespannen waren mee.

Persoonlijke ongelukken deden zich volgens de brandweer niet voor. De voerman wist tijdig van de goede kant van de kar de weg op te springen. De brandweer is ingeschakeld om de koets en de paarden uit de nauwe sloot te bevrijden.

Meerkoeten zijn watervogels, die hun territorium verdedigen door fel op te vliegen onder het slaken van een schelle strijdkreet. Dat gebeurde toen de paarden langs de in de sloot verscholen meerkoet liepen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.