Home

Achtergrond 195 x bekeken

Klimaatneutraal post versturen

Zakelijke klanten van TNT Post kunnen vanaf vandaag klimaatneutraal hun post versturen.

Op een speciale website berekenen zij hoeveel CO2 hun zending uitstoot. Deze emissie kunnen de bedrijven bij de postbesteller afkopen via een investering in groene stroom in India. De onderneming, die zich sterk richt op duurzaam ondernemen, verdubbelt de bijdrage van de deelnemende klanten.

Het ministerie van VROM is de eerste klant die de koolzuurgassen van zijn postverzendingen op deze manier gaat compenseren. Daartoe overhandigde directeur Peter Bakker van TNT aan minister Jacqueline Cramer vandaag in Rotterdam een klein aandenken.

In India heeft de organisatie een park met ruim dertig windmolens geadopteerd. "We willen hiermee positieve, zo groen mogelijke post creëren'', deelde Bakker mee. Hij presenteerde vandaag ook de 'groene' postzegel. Hierop staan afbeeldingen van duurzame initiatieven als het isoleren van een huis, groene stroom en een hybride auto. De minister nam vandaag het eerste velletje in ontvangst.

TNT is op allerlei vlakken met het milieu en het klimaat bezig. De onderneming neemt diverse maatregelen om zo uiteindelijk te komen tot een CO2-neutrale bedrijfsvoering. Het bedrijf stoot nu ruim 826.000 ton koolstofdioxide uit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.