Home

Achtergrond 251 x bekeken 2 reacties

Kleine bedrijven vrezen moeilijker krediet

Kleine bedrijven vrezen dat het lastiger wordt om leningen bij grote banken te krijgen. Als gevolg van de kredietcrisis zouden banken zich terughoudender opstellen.

Daarom wil brancheorganisatie MKB-Nederland volgende maand overleg met het ministerie van Economische Zaken en de Nederlandse Vereniging van Banken, bevestigde een woordvoerder van de brancheorganisatie vandaag. Met EZ is MKB-Nederland regulier in gesprek.

Banken stellen scherpere voorwaarden aan krediet, bleek vorige week uit een rapportage van de Europese Centrale Bank. Dat geldt zowel voor bedrijven als particulieren. Kleine bedrijven zijn voor krediet vrijwel volledig afhankelijk van de drie grote banken (ABN-Amro, ING en Rabo) die meer dan 90 procent van de markt beheersen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet Financier

  Uiteraard worden de gemaakte fouten van de arrogante (top)bankiers afgewenteld op de (kleine) ondernemer...
  De roep om een nieuwe en juist op de kleine serieuze ondernemer gerichte cooperatieve bank wordt dan ook alleen maar sterker...
  Mocht Wouter Bos een beetje slim zijn(..) dan zal hij met een voorstel moeten komen om juist de economische groeivertraging die ongetwijfeld zal optreden en stagnatie tgv hebben, te voorkomen. Of zoiets aan hem toevertrouwd is?

 • no-profile-image

  arme consumptielteler

  dan gaan we toch naar een kleine bank!

Of registreer je om te kunnen reageren.