Home

Achtergrond 237 x bekeken

Klachten en tips op Rotterdamse krokodillensite

Op de 'paarse krokodillensite' www.ambtenaarhuisrotterdam.nl van de Rotterdamse gemeenteraadsfractie Leefbaar Rotterdam zijn het afgelopen half jaar bijna honderd tips en klachten over het ambtelijk apparaat binnengekomen.

Dat liet Leefbaar Rotterdam-raadslid Robert Simons vandaag weten. De paarse krokodil staat, na een reclame waarin een paarse opblaaskrokodil figureerde, symbool voor onnodige bureaucratie.

Simons verzamelt tot de deze week de reacties en overhandigt de rapportage volgende maand aan het Rotterdams college en de gemeenteraad. Op de site kunnen Rotterdammers aangeven welke afdelingen en functies binnen de gemeente of deelgemeente volgens hen overbodig zijn. "Het gaat nadrukkelijk om de functies, niet om de personen'', aldus Simons.

"De klachten gaan over individuele ambtenaren die niet krantvriendelijk of ondeskundig zijn. Verder worden veel zaken dubbel gedaan door verschillende diensten en wordt men van het kastje naar de muur gestuurd.'' Ook komen de Rotterdammers met suggesties om bepaalde gemeentelijke diensten voortaan door marktpartijen te laten doen.

Leefbaar Rotterdam opende de site deze zomer. In het begin liep het storm met reacties, mede door de aandacht in de medio. Nu druppelen de reacties mondjesmaat binnen.'' De site is naar voorbeeld van de landelijke site www.ambtenaarhuis.nl van Joost Eerdmans opgezet. Op die site kwamen ongeveer zeshonderd reacties.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.