Home

Achtergrond

'Kijk meer naar rijkdommen van Nederland'

Zoek niet alleen naar verre bestemmingen voor de vakantie, maar kijk ook eens naar de rijkdommen van Nederland, te beginnen met de Oosterschelde.

Die boodschap had minister Gerda Verburg (Landbouw) gisteren bij de opening van het informatiepunt Neeltje Jans.

In nationaal park de Oosterschelde gaf ze aan dat kinderen zich buiten prima kunnen vermaken met het zoeken naar anemonen, krabbetjes en oesters. De minister zou graag zien dat kinderen weer vertrouwder worden met de natuur.

Haar motto is: van hangjongeren naar scharreljeugd. De Oosterschelde is het grootste nationale park in Nederland. Voor bedreigingen als de oprukkende Japanse oester en het snel verdwijnende zand bij de stormvloedkering heeft Verburg geen oplossing. "Experimenten zullen meer inzicht moeten geven."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.