Home

Achtergrond 157 x bekeken 1 reactie

Kamerleden zijn vuurwerkoverlast beu

In de Tweede Kamer gaan stemmen op om de vuurwerkoverlast tijdens de jaarwisseling aan banden te leggen.

Een verbod op consumentenvuurwerk zoals GroenLinks voorstaat, gaat de meeste fracties te ver. Volgens CDA-Kamerlid Bas-Jan van Bochove is een verbod nauwelijks te controleren, ook al niet vanwege de open grenzen. "We hebben niet zoveel mensen om straten stil te leggen,'' stelde hij vandaag naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf.

Het CDA pleit ervoor in overleg met gemeenten te kijken naar maatregelen zoals het aanwijzen van locaties waar op grote schaal vuurwerk mag worden aangestoken. "Gemeenten zouden ook zelf mooi vuurwerk kunnen aanbieden om mensen uit te dagen zelf minder vuurwerk te kopen.'' Volgens Van Bochove is een rol weggelegd voor de ministers van Binnenlandse Zaken en VROM, maar gemeenten moeten het voortouw hebben.

PvdA-collega Ton Heerts is ook voorstander van zulk overleg. VVD-Kamerlid Fred Teeven is dat praten beu. "Actieplannen en convenanten leveren niets op, mensen moeten zich eraan houden.'' Hij is voorstander van het beperken van de verkoop van vuurwerk tot twee (nu drie) dagen (30 en 31 december) en het afsteken zou bovendien beperkt moet worden tot een aantal uren op oudejaarsavond in plaats van vanaf 's ochtends tien uur. Daarnaast moet de jacht op illegaal vuurwerk worden heropend, aldus Teeven.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Paul

    Dieren zijn doodsbang van vuurwerk.
    Maar nu hoor je de partij voor de dieren niet.
    Zij zijn vooral om boeren te pesten, en niet om dieren te helpen !

Of registreer je om te kunnen reageren.