Home

Achtergrond 175 x bekeken 1 reactie

Kamer wil hoorzitting miljarden arbeidsbemiddeling

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil een parlementaire hoorzitting over de circa 2 miljard aan re-integratiegeld die de overheid jaarlijks steekt in scholings- en bemiddelingstrajecten om werklozen aan de slag te helpen.

De regeringspartijen CDA, PvdA en ChistenUnie hopen zo meer duidelijkheid te krijgen of het geld wel goed besteed is en hoe het beter kan. Vooral het CDA en ChristenUnie is het een doorn in het oog dat telkens uit onderzoek blijkt dat het nut van scholings- en bemiddelingstrajecten niet aangetoond kan worden.

Het CDA-Kamerlid Eddy van Hijum opperde daarom vorige week dat re-integratiegeld alleen ingezet mag worden als er voor werklozen daadwerkelijk een vacature in het verschiet ligt. Zijn collega Cynthia Ortega van de ChristenUnie is het hiermee eens.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    n.karsten

    er is maar een manier om werkelozen aan het werk te helpen en dat is ze pakken op de portemone polen zonder baan en geld met opleiding komen toch ook hier werken vanuit die positie kan je altijd weer verder zoeken naar een betere baan en als je werkt krijg je die betere die baan ook weersneller . nee ik blijf erbij werkeloos in nederlandis je eigen schuld er is werk zat

Of registreer je om te kunnen reageren.