Home

Achtergrond

Kalversector tegen invoering rubberen matten

De Nederlandse vleeskalversector is tegen de het plaatsen van rubberen matten over de houten roosters in kalverstallen.

Deze matten laten te weinig mest door, waardoor de dieren te vies worden. In de welzijnsnota voor dieren stelt de Nederlandse overheid voor om die rubberen matten vanaf volgend jaar verplicht te stellen. De Tweede Kamer behandelt deze nota eind deze maand.

Het huisvesten van vleeskalveren op houten roosters is op dit moment het meest diervriendelijk volgens directielid Henny Swinkels van de VanDrie Group. "Hout is warm en relatief zacht ten opzichte van beton. De vleeskalversector moet overleg voeren met de Dierenbescherming en het ministerie van landbouw of er nog verbeteringen voor het welzijn van vleeskalveren mogelijk zijn", zegt hij.

Of registreer je om te kunnen reageren.