Home

Achtergrond

Kabinet leeft mee met familie overleden militairen

Het kabinet heeft vandaag tijdens de ministerraad stilgestaan bij het trieste overlijden van de twee Nederlandse en twee Afghaanse militairen en de verwonding van een Nederlandse militair afgelopen weekend.

Dat heeft minister president Jan Peter Balkenende vandaag gezegd na afloop van de ministerraad. Hij sprak nogmaals het medeleven uit aan de ouders, familie, vrienden en collega's van de overleden militairen die zijn getroffen door een onherstelbaar verlies. De pijn is groot, zei Balkenende. Hij noemde het bitter en intens droevig omdat de slachtoffers vielen door eigen vuur.

Hij wenste namens het kabinet de militair die twee benen verloor alle sterkte en kracht toe bij de revalidatie. Volgens de premier doet Defensie al het mogelijke om de nabestaanden en hun collega's de komende periode steun te verlenen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.