Home

Achtergrond

Kabinet beperkt milieusteun

Het kabinet heeft dit jaar minder geld over voor fiscale steun aan investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen.

Tegelijk zijn de eisen aan deze bedrijfsmiddelen aangescherpt. Dat blijkt uit de door Vrom gepubliceerde lijst met technologieën die in aanmerking komen voor milieu-investeringsaftrek (MIA) en willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

Voor de MIA is dit jaar 86 miljoen euro beschikbaar. In 2007 was dat nog 98 miljoen euro. Het budget voor de Vamil-regeling is gelijk gebleven: 38 miljoen euro. Beide regelingen werden eind 2007 tijdelijk stopgezet, toen overschrijding van de budgetten met ruim 25 miljoen euro dreigde.

Bij investeringen in duurzame kassen mag dit jaar 30 procent van het investeringsbedrag worden afgetrokken, tegen 40 procent in 2007. Verder zijn de emissie-eisen voor tractoren aangescherpt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.