Home

Achtergrond

Kabinet belooft snel subsidies energiebesparing

Voor 1 juli wordt een subsidieregeling van kracht voor het plaatsen van zonnepanelen die stroom opwekken in huizen en andere gebouwen.

Dit staat in een akkoord dat bewindslieden donderdag sluiten met allerlei organisaties om energie te besparen in gebouwen.

Het kabinet belooft ook ernaar te ”streven” dat er op die datum een nieuwe regeling is voor warmtepompen en nieuwe verwarmingsketels. In het akkoord beloven de ministers Maria van der Hoeven (Economische Zaken), Jacqueline Cramer (Milieu) en Ella Vogelaar (Wonen) bovendien dat verbeteringen aan woningen en andere gebouwen ”lastenneutraal” zullen zijn.

Huurders krijgen door de maatregelen een lagere energierekening, maar de betere energieprestatie van het huis wordt vanaf volgend jaar wel meegewogen in het woningwaarderingsstelsel. Over de investeringen in energiebesparing en de woonlasten moeten nog afspraken worden gemaakt met de woningcorporaties en de Woonbond.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.