Home

Achtergrond 176 x bekeken

Juncker: Renteverlaging ECB onwaarschijnlijk

Het is niet waarschijnlijk dat de Europese Centrale Bank (ECB) het voorbeeld van zijn Amerikaanse collega’s volgt en de rente verlaagt.

Dat zei premier Jean-Claude Juncker van Luxemburg dinsdag in een interview op de Luxemburgse televisie.

Hoewel volgens Juncker ”inflatie een gevaar vormt voor Europa”, verwacht hij dat de prijsstijgingen zullen afzwakken in de loop van het jaar. Juncker is voorzitter van de ministers van Financiën van de eurozone.

Eerder op de dag deden geruchten de ronde over georkestreerde renteverlagingen door de Europese Centrale Bank (ECB), Bank of England, het Zwitserse SNB en de Fed. De Amerikaanse centrale bank greep dinsdag drastisch in met een onverwachte renteverlaging met driekwart procentpunt om de Amerikaanse economie voor een recessie te behoeden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.