Home

Achtergrond

Jongeren na schooltijd in beweging

Om jongeren meer te laten bewegen, wordt donderdag in Almere de officiële aftrap van de landelijke actie Sport Matcht School gegeven.

Dat is een samenwerkingsverband tussen onder meer vijftien sportbonden en tien gemeenten. Ook Alliantie School & Sport, NOCNSF en Sportservice.net zijn bij het initiatief betrokken. Doel is dat sportverenigingen en scholen gaan samenwerken om leerlingen na schooltijd te laten sporten, bijvoorbeeld door tennisclinics te houden.

Almere en Alliantie School & Sport laten donderdag als eerste zien hoe het zou kunnen. De plaatselijke tennisvereniging Joymere gaat wekelijks tennislessen verzorgen voor leerlingen van een scholengemeenschap. Per gemeente werken minimaal tien lokale sportverenigingen samen met scholen voor het basis- en voortgezet onderwijs.

Het project Sport Matcht School draait niet alleen in Almere, ook in Boarnsterhim, Ede, Deurne, Haarlemmermeer, Deventer, Zeist, Delft, Venlo en Borger-Odoorn is er aandacht voor naschoolse sport. Leerlingen kunnen daarbij kiezen uit ondermeer cricket, wielrennen, honk- en softbal en kanoën.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.