Home

Achtergrond

'Jonge generatie anticipeert volop op toekomst'

Jonge boeren herkennen zich niet in het beeld dat Gert van Dijk van hun heeft geschetst.

Dit zegt Dirk Bruins, voorzitter van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK). Van Dijk, directeur van de coöperatieve raad, vindt dat er een gebrek aan ambitie is bij leden van coöperaties. Dit zei hij gisteren op de Friesland Foods-jongerendag, waar ook Bruins in de zaal zat.

"Kijk naar alle veranderingen in de melkveehouderij. Er wordt volop geanticipeerd op de toekomst." Veel jonge melkveehouders richten zich op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarbij wordt nu al geanticipeerd op het jaar 2015, als de melkquotering wordt afgeschaft.

Ook kijken jongeren naar ontwikkelingen in de nabije toekomst, zoals een fusie tussen Friesland Foods en Campina. "De geluiden die ik hoor zijn voornamelijk positief", aldus Bruins.

Olga Hoekstra

Of registreer je om te kunnen reageren.