Home

Achtergrond 153 x bekeken

John Edwards stapt uit verkiezingsrace

De Amerikaanse Democratische presidentskandidaat John Edwards stapt uit de race om het Amerikaanse presidentschap.

Dat heeft zijn campagneteam bevestigd, aldus de nieuwszender CNN. Edwards maakt het besluit later vandaag officieel bekend.

De voorverkiezingen verliepen de afgelopen weken teleurstellend voor Edwards. Tijdens de eerste voorverkiezingen, begin januari in Iowa, eindigde Edwards na Barack Obama, maar nog voor Hillary Clinton, als tweede. Hij wist daarna evenwel in geen enkele staat hoge ogen te gooien.

Edwards was eerder senator voor North Carolina. Tijdens de presidentsverkiezingen van 2004 was hij de 'running mate' van Democratisch presidentskandidaat John Kerry. Het koppel verloor de verkiezingen van George W. Bush en Dick Cheney.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.