Home

Achtergrond 1 reactie

Jaaromzet supermarkten Jumbo passeert 1 miljard

Supermarktketen Jumbo heeft het afgelopen jaar de grens van meer dan 1 miljard euro omzet gepasseerd. De omzet groeide in 2007 met 30 procent tot 1,264 miljard euro.

De recordomzet was voor een groot deel te danken aan de opening van nieuwe winkels, waaronder vijftien omgebouwde supermarkten die van concurrent Super de Boer zijn overgenomen. In totaal kwamen er 26 nieuwe winkels bij. Ook de bestaande winkels hadden een goed jaar. Het marktaandeel van Jumbo Supermarkten steeg van 4,2 procent naar 4,8 procent.

Jumbo verwacht dat de nettowinst in 2007 minimaal op hetzelfde niveau als het jaar ervoor is uitgekomen. De supermarktketen, die inmiddels 117 winkels telt, had vorig jaar te maken met hoge aanloopkosten door de sterke uitbreiding van het aantal filialen.

Dit jaar legt Jumbo de nadruk op de integratie van de nieuwe winkels en het verder versterken van de Jumbo-formule. Toch verwacht het bedrijf in 2008 minstens tien nieuwe winkels te openen. Jumbo Supermarkten werd vorig jaar na een peiling van marktonderzoeksbureau MarketResponse onder 3000 Nederlanders uitgeroepen tot het meest klantvriendelijke bedrijf van Nederland, waarmee het BOL.com en Ikea achter zich liet.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    jan

    raar groei van 4,2 naar 4,8 is maar 15%

Of registreer je om te kunnen reageren.