Home

Achtergrond 162 x bekeken

Jaarlijkse herdenking Auschwitz in Amsterdam

Nabestaanden, hoogwaardigheidsbekleders en andere belangstellenden herdenken vandaag tijdens de jaarlijkse Auschwitzherdenking in Amsterdam de gruweldaden van de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Zij vertrokken om 11.00 uur vanaf het stadhuis in een stille tocht naar het spiegelmonument 'Nooit Meer Auschwitz' van Jan Wolkers in het Wertheimpark.

Daar zullen ze stil staan bij de moord op de joden, Roma, homoseksuelen en alle andere groepen die door de nazi's als ongewenst en minderwaardig werden beschouwd. Onder anderen de Amsterdamse burgemeester Job Cohen, staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid), voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet en de ambassadeurs van onder meer de Verenigde Staten, Israël, Oostenrijk, Polen en Duitsland zijn bij de bijeenkomst aanwezig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.