Home

Achtergrond

Inspectiedienst neemt puppy's in beslag

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft vandaag in de buurt van Heerlen 32 pups in beslag genomen die in erbarmelijke omstandigheden werden vervoerd.

Dat liet de LID vandaag weten. Een Tsjechische chauffeur vervoerde de hondjes in gestapelde plastic kratten, zonder voer of drinken, aldus de inspectie.

De marechaussee stuitte toevallig op de diertjes tijdens een routinecontrole en schakelde de LID in. Die nam 18 honden in beslag omdat ze te jong waren om vervoerd te mogen worden. Bij de andere 11 ontbraken de verplichte chip en papieren. Drie van de pups waren er volgens de inspectiedienst zo slecht aan toe dat ze nooit vervoerd hadden mogen worden.

De chaffeur moest na de inbeslagname terug naar Tsjechië met de overige 30 pups die wel in orde waren. De opdrachtgever van het transport was een bekende van de LID. Vorig jaar nam de dienst 68 honden van de transporteur in.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.