Home

Achtergrond 201 x bekeken

Inflatie rijke landen loopt flink op

De inflatie in de grootste industrielanden is in november fors opgelopen, vooral door stijgende brandstof- en voedselprijzen.

In vergelijking met een jaar eerder kwam de inflatie uit op 3,3 procent. In oktober was dat nog 2,8 procent. Exclusief voedsel en energie gingen de consumentenprijzen in november omhoog met 2 procent.

Dit blijkt uit gegevens die de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) vandaag naar buiten heeft gebracht. De publicatie heeft betrekking op de dertig landen die lid zijn van de organisatie, die in Parijs is gevestigd en onderzoek doet naar macro-economische vraagstukken.

In de eurozone was de inflatie met 3,1 procent iets lager dan het OESO-gemiddelde. In de Verenigde Staten was het percentage met 4,3 procent iets hoger. In beide regio's was sprake van een toename ten opzichte van oktober.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.