Home

Achtergrond

IJsselbrug Laag Keppel onmiddellijk dicht

De brug over de Oude IJssel in Laag Keppel, tussen Doesburg en Doetinchem, is vandaag met onmiddellijke ingang gesloten voor vrachtverkeer.

De brug is zodanig aangetast door betonrot dat instorting dreigt bij zware belasting. Dat heeft het waterschap Rijn en IJssel geconstateerd bij een inspectie. Het schap gaat de brug zo snel mogelijk repareren, maar verwacht dat niet eerder dan in de tweede helft van dit jaar te kunnen doen, aldus een woordvoerder.

De brug vormt een schakel in de doorgaande verbinding door de Achterhoek. Voor vrachtverkeer wordt een omleiding ingesteld, die naar verwachting vertraging zal opleveren. Waarom het schap niet eerder kan beginnen met de herstelwerkzaamheden, was donderdag niet bekend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.