Home

Achtergrond

Humana bundelt krachten met Nordmilch

De Duitse coöperaties Humana Milchunion en Nordmilch halen de banden verder aan.

Dat blijkt uit het feit dat Humana de helft van het belang in de Nordmilch-dochtermaatschappij Milchhof Magdeburg GmbH overneemt. Dit bedrijf in de hoofdstad van de deelstaat Saksen-Anhalt is gespecialiseerd in de productie van lang houdbare melk.

De overname van de aandelen, moet nog worden goedgekeurd door de kartelbewakingsdienst. De stap van Humana past in een overeenkomst om de taken in de productie te verdelen. Dit houdt in dat Humana de productie van condenswaren overlaat aan Nordmilch terwijl Humana de productie van verse consumptiemelk voor zijn rekening neemt.

Los daarvan werken de partners al geruime tijd samen bij de veredeling van wei in Alten-Treptow in Meckelenburg-Voorpommeren.
De aankoop van Milchhof kan worden gefinancierd uit de opbrengst van de verkoop eind vorig jaar van ingrediëntendochterbedrijf Satro aan Campina.

Volgens Humana-directievoorzitter Albert Grosse Frie resulteert deze transactie ook in een forse reductie van de schuldenlast . "Dat leidt tot besparing op de financieringskosten die duidelijk groter is dan de bijdrage van Satro aan de concernwinst," aldus de directietopman.

Of registreer je om te kunnen reageren.