Home

Achtergrond 2 reacties

Huismus blijft vogel nummer één

De huismus is voor het derde achtereenvolgende jaar de meest waargenomen vogel tijdens de Nationale Tuinvogel Telling.

Dat heeft de Vogelbescherming Nederland vandaag bekendgemaakt. Deelnemers konden het hele weekeinde een uur lang noteren wat voor vogels zij op het balkon of in de tuin zagen.

De koolmees en de merel bezetten de tweede en derde plaats in het klassement. Zaterdag en zondag hadden al 10.000 vogelaars meegedaan aan de telling, een stijging van 30 procent vergeleken met vorig jaar. Natuurliefhebbers kunnen nog tot maandagavond hun bevindingen doorsturen. Het totale aantal getelde vogels van zaterdag en zondag lag boven de vierhonderdduizend.

De Vogelbescherming constateerde ook dat het aantal vogels uit Zuid-Europa dat is geteld opvallend hoog ligt. De organisatie ontving veel meldingen van Europese kanaries, tjiftjaffen, witte kwikstaarten en zwartkoppen: allemaal vogelsoorten die normaal vooral in Zuid-Europa overwinteren. Ook het aantal ijsvogels dat in tuinen werd gesignaleerd, is groter dan verwacht.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Krijt

  Hallo ......
  de huismus was nummer een,,,,wij klagen er over dat de kleine vogels op gegeten worden elke dag,, door de,,, sperwer,, en meer mensen in de buurt klagen daar over, hier in de buurt zitten er veel.........Groeten Wim..........

 • no-profile-image

  gert

  bij nieuwbouw weer ruimte onder de dakpannen maken voor nestruimte voor de vogels,alleen een lidmaatschap van de vogelbescherming hebben de vogels ook niet zoveel aan

Of registreer je om te kunnen reageren.