Home

Achtergrond 161 x bekeken

Hoofd anti-corruptie Wereldbank vertrekt

Het hoofd van de anticorruptie-afdeling van de Wereldbank, Suzanne Rich Folsom, stapt op. Zij heeft een functie in het bedrijfsleven aanvaard, zo is vandaag bekendgemaakt.

Folsom was sinds 2003 verbonden aan de in Washington gevestigde ontwikkelingsbank. Zij werd in 2006 aangesteld als hoofd van de anticorruptie-afdeling INT. Onder de toenmalige president Paul Wolfowitz baarde deze afdeling opzien met een soms harde en onvoorspelbare aanpak van landen die zich niet aan de regels hielden.

Een woordvoerder van de Wereldbank bank benadrukte dat van een gedwongen vertrek van Folsom geen sprake is. De huidige president Robert Zoellick heeft haar zelfs nog een andere functie aangeboden, maar Folsom sloeg het aanbod af.

Zoellick trad vorig jaar aan na het gedwongen vertrek van Wolfowitz. Deze was was in opspraak geraakt toen bleek dat hij op eigen gezag zijn vriendin bij de bank had bevoordeeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.