Home

Achtergrond 167 x bekeken

Honderden condoleances voor gesneuvelde militairen

Honderden mensen hebben de condoleanceregisters op internet voor de in Afghanistan gesneuvelde militairen Wesley Schol en Aldert Poortema getekend.

Beide militairen kwamen zaterdag door eigen vuur om het leven. Op de website van het ministerie van Defensie hadden vanochtend rond 08.00 uur ruim 340 mensen een steunbetuiging aan de families achtergelaten. Ook twee Afghanen die aan Nederlandse zijde meevochten, zijn door eigen vuur omgekomen.

Een derde Nederlandse soldaat, Marc van de Kuilen, raakte op dezelfde avond bij gevechten met de Taliban zodanig gewond dat zijn beide benen moesten worden geamputeerd. Op zijn Hyves-pagina stromen de reacties binnen. Op de pagina staat ook dat American football zijn passie is. Hij speelde voor de Hilversum Hurricanes.

Volgens commandant der strijdkrachten Dick Berlijn zijn de slachtoffers per ongeluk beschoten als gevolg van de duisternis, het slechte weer en een onoverzichtelijke situatie. Luchtsteun was daardoor niet altijd mogelijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.