Home

Achtergrond 192 x bekeken

Honderdduizenden Californiërs zonder stroom door storm

Meer dan een miljoen mensen in het noorden van de Amerikaanse staat Californië hebben vrijdag korte of langere tijd zonder stroom gezeten door een storm van orkaanachtige proporties.

Harde wind, zware regenval en sneeuwbuien zorgden voor chaotische taferelen. Halverwege de middag kampten nog ruim 350.000 huishoudens en bedrijven met stroomuitval, aldus de krant San Francisco Chronicle.

In de regio San Francisco liep het verkeer vast doordat belangrijke doorgangswegen werden afgesloten. De storm is volgens meteorologen de zwaarste sinds jaren. Die ging gepaard met zulke harde windstoten dat een zware vrachtwagen werd omgeblazen.

In de bergen van de Sierra Nevada wordt het weekeinde tot drie meter sneeuw verwacht. De autoriteiten hebben bewoners in dat gebied opgeroepen de storm thuis af te wachten. Zij waarschuwen voor aardverschuivingen in zuidelijker gelegen delen vanwege de grote hoeveelheid regen die daar valt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.