Home

Achtergrond 166 x bekeken

Hogere kerstverkopen in Britse supermarkten

De Britse supermarkten Sainsbury's en Asda hebben in de kerstperiode meer verkocht dan een jaar geleden. Sainsbury's meldt dat de vergelijkbare verkopen 3,7 procent hoger zijn uitgekomen terwijl Asda spreekt van 'de beste kerst die we ooit gehad hebben.'

Sainsbury's topman Justin King deelde mee 'dat we nu twaalf kwartalen achter elkaar hogere verkopen hebben geboekt.' King lijkt daarmee geslaagd in zijn opdracht om het slechter draaiende Sainsbury's er weer bovenop te helpen. Vooral de betere bevoorrading met minder lege vakken lijkt vruchten af te werpen. King waarschuwt echter wel dat 'de omstandigheden in de winkelstraat moeilijk zijn en blijven'. ''Het budget van de consument staat duidelijk onder druk en we verwachten dat de markt sterk concurrerend zal blijven.''

Topman Andy Bond van Asda kon in de week voor kerst een miljoen meer klanten verwelkomen dan een jaar geleden. ''Dit was de beste kerst uit onze geschiedenis en ook de eerste week van 2008 draaien we prima.'' Asda geeft als dochter van het Amerikaanse Wal-Mart echter geen verkoopcijfers.

Of registreer je om te kunnen reageren.