Home

Achtergrond 187 x bekeken

Hogere afzetprijzen stuwen omzet industrie

De Nederlandse industrie heeft in november 8 procent meer omzet gehaald dan in dezelfde periode vorig jaar.

De stijging is volledig toe te schrijven aan hogere afzetprijzen. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekendgemaakt.

In vrijwel alle branches van de industrie was de omzet hoger, met een uitschieter van 12 procent in de voedings- en genotsmiddelenindustrie en een stijging van 11 procent in de aardolie- en chemiesector. In de textielindustrie daalde de omzet echter met 5 procent ten opzichte van november 2006.

Het CBS maakte ook cijfers bekend over de industriële productie. In november steeg de productie met 1,9 procent op jaarbasis, terwijl de productie in oktober nog met 1 procent afnam. De aardolie- en chemiesector kende de grootste productiestijging met 4 procent. Ook in de voedings- en genotsmiddelensector was de toename bovengemiddeld. De metaalindustrie was de enige sector waarin minder geproduceerd werd dan in november 2006.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.